Kadri Keiu kaerahelbeküpsised

Need on Kadri Keiu vanad lemmikud. Vist esimesed küpsised, mida ta tegi, enne kui kooli läks. Retsepti mõtles ta välja koos emmega. Emmele meeldib eriti see, et kuna banaan on nii magus, läheb küpsistesse vähem suhkrut.

Umbes 20 tk

  • 2 talumuna
  • pool klaasi heledat rafineerimata suhkrut
  • 100 g võid
  • 3 klaasi jämedaid kaerahelbeid
  • 1 banaan
  • peotäis meelepäraseid pähkleid
  • 2 sl mandlilaaste
  • natuke linaseemneid
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • näputäis soola
  • soovi korral tilgake sidruniõli
  • vajadusel paar sl nisujahu
  • veidi tuhksuhkrut

Vahusta munad suhkruga. Sulata või väikeses potis ja sega see kaerahelvestega. Vajuta banaan kahvliga sodiks. Haki pähklid puruks. Lisa või-kaerahelbesegule banaan, pähklipuru, mandlilaastud, linaseemned, vanillisuhkur ja sool. Kui sul juhtub olema sidruniõli, pane ka tilgake seda. Sega kõik omavahel kokku. Kui tainas tundub liiga vedel, lisa pisut nisujahu.

Soojenda ahi 175 kraadini.  Võta teelusikas ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile kuhjakesed. Lükka plaat ahju ja küpseta umbes 10 minutit või kuni pätsid on kuldpruunid. Lase pisut jahtuda, puista peale tuhksuhkrut ja joo kõrvale külma talupiima!

Nipp! Kui paned need küpsised õhukindlasse karpi, säilivad need nädalaid värskena. Muidugi, kui need enne otsa ei saa!

Jäta kommentaar

Lisa kommentaar