Sidrunipasta

Pavlovast jääb alati järele munakollaseid, mis sobivad ülihästi särtsakalt värske ja maitsva pastaroa valmistamiseks. See toidab ära kogu pere ja naabrilapsed veel pealekauba.

Kuuele

  • 500 g kvaliteetset tagliatelle või pappardelle pastat
  • 5 munakollast
  • 150 g riivitud parmesani (ja veel veidi serveerimiseks)
  • 400 ml vahukoort
  • 2 sidruni mahl ja riivitud koor
  • 2 sl võid
  • pool pakki pestud värsket beebispinatit või rukolat
  • värsket hakitud peterselli
  • värskeid hakitud basiilikulehti
  • soola ja värskelt jahvatatud pipart

 

Keeda pastat soolases vees, kuni see on al dente.

Keemise ajal klopi munakollased kausis vispliga lahti. Lisa riivitud parmesan, vahukoor, sidrunikoor ja mahl, klopi ühtlaseks. Maitsesta segu vähese soolaga.

Kurna pasta ning pane tagasi potti. Lisa või ning sega, kuni pasta on kergelt võiga koos. Lisa sidrunikaste ja sega läbi.

Ära aseta potti kuumale plaadipliidile, sest kuumutades muutub kaste munapudruks. Kuum pasta küpsetab ise toore munakollase läbi ja tulemuseks on siidine mass.

Kalla pastasegu serveerimiskaussi ja lisa beebispinat. Sega kergelt läbi.

Puista peale riivitud parmesani ning rohkesti hakitud peterselli ja basiilikut. Maitsesta musta pipraga ning serveeri kohe.

 

Jäta kommentaar

Lisa kommentaar