Väiksed tatrapannkoogid mustikatega

Kahvliahvi kokaraamat (Merle Liivak, Hele-Mai Alamaa)
Retsepti andis raamatule Georg Rahumaa (12)

Need on Georgi ja ta ema pühapäevahommikute rituaal… Täiuslik üllatus emale Emadepäeva hommikul! Arvestades seda, et Georgi ema Terje Mander üllitas hiljaaegu toitumistarkusi pungil raamatu “Uus algus 7 päevaga”, võib olla kindel, et need pannukad on ühtaegu nii superhead kui ka padutervislikud. Emal jääb üle vaid õnnest rõõsatada!

 

 

Kolmele kuni neljale

  •  3 muna
  • 150 ml hapupiima
  • üks küps banaan
  • 150 g tatrajahu
  • ½ tl soodat
  • näpuotsaga soola
  • lusikaotsatäis kardemoni, soovi korral
  • peotäis mustikad (võivad olla värsked, külmutatud või külmkuivatatud)
  • kookosõli, praadimiseks

 

Klopi munad lahti ja sega hapupiimaga. Lõika banaan õhukesteks seibideks ja lisa sekka. Sega teises kausis omavahel kuivaineid – tatrajahu, sooda, sool ja kardemon. Kalla kõik kokku ja sega läbi. Viimasena lisa mustikad ja sega ettevaatlikult läbi. Tainas peab tulema hapukoore paksusega.

Kuumuta pann ja sulata sel tükike kookosõli. Aseta tainast pannile supilusikaga ja küpseta väiksed pannkoogid kuldseks.

 

 

Serveeri mee, tuhksuhkru või vahtrasiirupiga!

Jäta kommentaar

Lisa kommentaar